Správy

Skip Navigation LinksDomovská stránka > Správy > Určenie členov odborných komisií pre hodnotenie žiadostí vo výzve 5/2016.

Určenie členov odborných komisií pre hodnotenie žiadostí vo výzve 5/2016.

03. mája, 2016

V súlade s pravidlami Audiovizuálneho fondu pre proces hodnotenia žiadostí a v záujme predísť vzniku situácie, ktorá by mohla pri ich posudzovaní a hodnotení viesť ku konfliktu záujmov, kancelária fondu po uzávierke výzvy číslo 5/2016 rozoslala zoznamy doručených žiadostí všetkým aktuálnym členom odborných komisií, ktorí boli vymenovaní radou fondu. Zároveň kancelária všetkých členov komisií vyzvala, aby deklarovali svoj realizačný vzťah k predloženým žiadostiam alebo aby oznámili iné objektívne dôvody, ktoré im neumožňujú zúčastniť sa na hodnotení žiadostí.

Na základe informácií, ktoré kancelárii fondu doručili oslovení členovia odborných komisií, nebolo možné uskutočniť určenie členov jednotlivých odborných komisií iba žrebovaním, nakoľko počet disponibilných členov bol v niektorých odborno-profesijných skupinách rovnaký alebo nižší ako počet členov potrebných na prácu komisie s obsadením všetkých odborno-profesijných skupín.

Zloženie jednotlivých odborných komisií vo výzve 5/2016 je zverejnené na samostatnej stránke.

Celkový počet členov odborných komisií pre podprogramy otvorené vo výzve 5/2016 je 38 (t. j. členov vymenovaných radou, ktorým ešte neuplynulo funkčné obdobie). Z nich sa 16 členov nemohlo zúčastniť na hodnotení žiadostí v aktuálnej výzve. Uvedená situácia nastala napriek tomu, že počet členov vymenovaných radou do každej komisie je viacnásobný, než je počet členov potrebný na zabezpečenie posudzovania a hodnotenia žiadostí v konkrétnej výzve.

Záznamy z určenia členov odborných komisií pre hodnotenie v aktuálnych výzvach sú archivované v kancelárii fondu.

Späť

Podmienky používania|Ochrana osobných údajov|Kontaktujte nás
Copyright © 2009 - 2011 Audiovizuálny fond. Všetky práva vyhradené.