Správy

Skip Navigation LinksDomovská stránka > Správy > Návrhy na členov odborných komisií

Návrhy na členov odborných komisií

03. septembra, 2014

Audiovizuálny fond na základe rozhodnutia rady dňa 3. júna 2014 vyhlásil výzvu na predkladanie návrhov na členov odborných komisií pre podprogramy 1.1 – hrané audiovizuálne diela, 1.2 – dokumentárne audiovizuálne diela a 1.3 – animované audiovizuálne diela.

Odborné komisie sú poradnými orgánmi fondu a zriaďujú sa za účelom posúdenia každej žiadosti o poskytnutie finančných prostriedkov fondu. Komisie hodnotia jednotlivé žiadosti a vydávajú svoje stanovisko k výške aj k forme poskytnutia dotácie, štipendia alebo pôžičky. Sú tak základným a najdôležitejším prvkom praktického výkonu podpornej činnosti fondu. Rozdelenie finančných prostriedkov fondu na konkrétne projekty je tak najmä výsledkom práce odborných komisií a zároveň odbornou zodpovednosťou ich členov voči verejnosti.

Audiovizuálny fond na základe skúseností z hodnotiaceho procesu pravidelne vyhodnocuje činnosť odborných komisií a aktualizuje ich zloženie aj na základe návrhov odbornej verejnosti. Zámerom fondu je permanentná evaluácia pôsobenia činnosti odborných komisií. Ich priebežné dopĺňanie a obmena ich zloženia sú tak prirodzenou súčasťou činnosti fondu.

Na základe tejto výzvy oprávnené osoby pôsobiace v audiovízii predložili v určenom termíne do 22. augusta 2014 návrhy 37 kandidátov na obsadenie 47 pozícií členov odborných komisií (jeden kandidát totiž môže byť navrhnutý aj do viacerých komisií). Najviac návrhov - 25 je do komisie pre podprogram 1.1 - hrané audiovizuálne diela, 17 pre odbornú komisiu hodnotiacu žiadosti v podprograme 1.2 - dokumentárne audiovizuálne diela a 5 návrhov je pre podprogram 1.3 – animované audiovizuálne diela.

Rada Audiovizuálneho fondu na svojom zasadnutí dňa 18. septembra 2014 zvolí z navrhnutých kandidátov členov jednotlivých odborných komisií tak, aby v nich boli rovnomerne zastúpené všetky zložky tvorivého vzniku audiovizuálnych diel. Funkčné obdobie členov odborných komisií je dva roky a začína sa dňom zvolenia. Člen odbornej komisie môže byť zvolený opakovane.

Späť

Podmienky používania|Ochrana osobných údajov|Kontaktujte nás
Copyright © 2009 - 2011 Audiovizuálny fond. Všetky práva vyhradené.