Správy

Skip Navigation LinksDomovská stránka > Správy > Návrhy na členov odborných komisií

Návrhy na členov odborných komisií

05. augusta, 2016

Riaditeľ Audiovizuálneho fondu v zmysle čl. 10 ods. 6 Štatútu AVF a v nadväznosti na uznesenie Rady Audiovizuálneho fondu č. 46/2016 vyhlásil dňa 29. júna 2016 výzvu na predkladanie návrhov na členov odborných komisií.

Odborné komisie sú poradnými orgánmi fondu a zriaďujú sa za účelom posúdenia každej žiadosti o poskytnutie finančných prostriedkov fondu. Komisie hodnotia jednotlivé žiadosti a vydávajú svoje stanovisko k výške aj k forme poskytnutia dotácie, štipendia alebo pôžičky. Sú tak základným a najdôležitejším prvkom praktického výkonu podpornej činnosti fondu. Rozdelenie finančných prostriedkov fondu na konkrétne projekty je predovšetkým výsledkom práce odborných komisií a zároveň odbornou zodpovednosťou ich členov voči verejnosti. Členov odborých komisií vymenúva a odvoláva rada fondu.

Audiovizuálny fond na základe skúseností z hodnotiaceho procesu pravidelne vyhodnocuje činnosť odborných komisií a aktualizuje ich zloženie aj na základe návrhov odbornej verejnosti. Zámerom fondu je permanentná evaluácia pôsobenia činnosti odborných komisií, ich priebežné dopĺňanie a pravidelná obmena ich zloženia.

Na základe výzvy oprávnené osoby pôsobiace v audiovízii predložili v určenom termíne do 29. júla 2016 návrhy 52 kandidátov na členov odborných komisií, pričom jeden kandidát môže byť navrhnutý aj do viacerých komisií. Najviac návrhov - 26 je do komisie pre podprogram 1.1 - hrané audiovizuálne diela, najmenej – 2 do komisie pre program 3 – výskum, vzdelávanie a edičná činnosť v oblasti audiovizuálnej kultúry.

V záujme podrobného oboznámenia sa s predloženými návrhmi a korektného posúdenia jednotlivých kandidátov sa rada fondu rozhodla uskutočniť k predloženým návrhom aj pracovné stretnutie s navrhovateľmi ako súčasť svojho nadchádzajúceho riadneho verejného rokovania.

Cieľom stretnutia je najmä prezentovať jednotlivé návrhy kandidátov pred členmi rady fondu aj s prípadnou diskusiou k týmto návrhom – vrátane kritérií, ktoré by mali spĺňať členovia odborných komisií Audiovizuálneho fondu.

Stretnutie sa uskutoční v pondelok 15. augusta 2016 o 15.00 hod. v sídle Filmovej a televíznej fakulty VŠMU na Svoradovej ul. 2 (kinosála BARCO).

Následne Rada Audiovizuálneho fondu na pokračovaní svojho zasadnutia dňa 16. augusta 2016 zvolí z navrhnutých kandidátov členov jednotlivých odborných komisií tak, aby v nich boli rovnomerne zastúpené všetky zložky tvorivého a realizačného procesu vzniku audiovizuálnych diel a iných projektov v oblasti audiovizuálnej kultúry. Funkčné obdobie členov odborných komisií je dva roky a začína sa dňom zvolenia. Člen odbornej komisie môže byť zvolený opakovane.

Späť

Podmienky používania|Ochrana osobných údajov|Kontaktujte nás
Copyright © 2009 - 2011 Audiovizuálny fond. Všetky práva vyhradené.