Správy

Skip Navigation LinksDomovská stránka > Správy > Slovenská filmová agentúra sa prezentovala v USA

Slovenská filmová agentúra sa prezentovala v USA

10. októbra, 2018

V dňoch 18. až 25. septembra sa manažérka Slovenskej filmovej agentúry (SFA) Zuzana Bieliková zúčastnila na workshope Medzinárodnej asociácie filmových agentúr (AFCI), ktorý sa konal v Los Angeles. Programom workshopu bolo školenie zástupcov filmových agentúr a predstavenie nových trendov vo filmovom priemysle. Zároveň sa SFA stala členom AFCI, ktorá svoju činnosť sústreďuje najmä na vzdelávanie, zastupovanie a prezentáciu profesionálnych filmových agentúr z celého sveta.

Okrem aktívnej účasti na workshope uskutočnila Zuzana Bieliková aj osobné rokovania so zástupcami hollywoodskych štúdií aj s nezávislými producentami. Stretla sa tiež s poskytovateľmi streamového obsahu a audiovizuálnych služieb ako napríklad Netflix alebo Sony Crackle, ktorí čoraz častejšie presúvajú výrobu vlastných filmov a seriálov do Európy. Ide o veľké nadnárodné spoločnosti s miliardovými ročnými obratmi, ktoré produkujú vlastný audiovizuálny obsah s celosvetovým odbytom.

Pracovné rokovania prebiehali aj so zástupcami HBO, Blumhouse Television, STARZ, Dynamic Television, Gunpowder & Sky, Branded Pictures Entertainment, Till Entertainment a s ďalšími nezávislými producentami. Tí Zuzane Bielikovej predstavili svoje projekty, ktoré by sa v budúcnosti mohli potencionálne nakrúcať aj na Slovensku. Manažérka SFA počas osobných stretnutí predstavila svojim partnerom jedinečné filmové lokácie na Slovensku, profesionálne zázemie, systém podpory audiovizuálneho priemyslu, vysokú úroveň poskytovaných služieb, ako aj kreativitu a profesionálnosť slovenských filmových štábov.

Viac informácií o historicky prvej prezentácii Slovenskej filmovej agentúry v USA sa dočítate aj v novembrovom vydaní mesačníka Film.sk.

Späť

Podmienky používania|Ochrana osobných údajov|Kontaktujte nás
Copyright © 2009 - 2011 Audiovizuálny fond. Všetky práva vyhradené.