Správy

Skip Navigation LinksDomovská stránka > Správy > Určenie členov odborných komisií pre hodnotenie žiadostí vo výzve č. 7/2015

Určenie členov odborných komisií pre hodnotenie žiadostí vo výzve č. 7/2015

11. septembra, 2015

V súlade s pravidlami Audiovizuálneho fondu pre proces hodnotenia žiadostí a v záujme predísť vzniku situácie, ktorá by mohla pri ich posudzovaní a hodnotení viesť ku konfliktu záujmov, kancelária fondu po uzávierke výzvy 7/2015 rozoslala zoznamy doručených žiadostí všetkým aktuálnym členom odborných komisií, ktorí boli vymenovaní radou fondu. Zároveň kancelária všetkých členov komisií vyzvala, aby deklarovali svoj realizačný vzťah k predloženým žiadostiam alebo aby oznámili iné objektívne dôvody, ktoré im neumožňujú zúčastniť sa na hodnotení žiadostí.

Na základe informácií, ktoré kancelárii fondu doručili oslovení členovia odborných komisií, 11. septembra 2015 za prítomnosti dvoch členov dozornej komisie AVF sa uskutočnilo určenie členov odborných komisií pre Program 1 vo výzve 7/2015. Vo väčšine odborných komisií však nebolo možné uskutočniť určenie ich členov iba žrebovaním, nakoľko počet disponibilných členov bol rovnaký ako počet členov potrebných na prácu komisie v zmysle zákona a príslušných vnútorných predpisov fondu.

V komisii pre podprogram 1.1 – hrané audiovizuálne diela z sedemnástich členov komisie vymenovaných radou sa Valéria Schulzová nemôže zúčastniť na hodnotení žiadostí kvôli pracovnej zaneprázdnenosti a Marian Puobiš zo zdravotných dôvodov. Vladimír Bednár neodpovedal na výzvu kancelárie fondu. Celkom šiesti vymenovaní členovia komisie (Roman Brat, Ján Ďuriš, Ivan Finta, Dana Garguláková, Magdaléna Glasnerová a Jozef Slovák) deklarovali svoj realizačný vzťah k niektorej z predložených žiadostí. Z ostatných disponibilných členov Dagmar Ditrichová a Peter Nagel museli byť určení ako členovia iných odborných komisií v tejto výzve, pričom člen odbornej komisie objektívne nemôže naraz pôsobiť vo viacerých komisiách v jednej výzve. Zo zvyšných šiestich členov preto musela byť zostavená odborná komisia kombinovane, jeden člen žrebovaním, zvyšní štyria určením.

V komisii pre podprogram 1.2 – dokumentárne audiovizuálne diela z štrnástich členov vymenovaných radou sa dve členky (Elena Kotová a Andrea Prenghyová) nemôžu zúčastniť na hodnotení kvôli pracovnej zaneprázdnenosti. Ingrid Mayerová deklarovala realizačný vzťah k niektorej z predložených žiadostí. Z tých členov, ktorí nemali žiadne prekážky a boli tak k dispozícii pre zostavenie komisie, museli byť Pavlína Kalandrová a Juraj Lihosit určení v tejto výzve ako členovia odborných komisií pre iné podprogramy. Zo zvyšných deviatich členov bola táto odborná komisia zostavená taktiež kombinovane, určením jedného člena a vyžrebovaním štyroch ďalších na posudzovanie a hodnotenie žiadostí.

V komisii pre podprogram 1.3 – animované audiovizuálne diela zo jedenástich členov vymenovaných radou Michaela Pavlátová sa kvôli pracovnej zaneprázdnenosti nemôže zúčastniť na činnosti komisie. Halka Marčeková deklarovala svoj realizačný vzťah k niektorej z predložených žiadostí. Z tých členov komisie, ktorí nemali žiadne prekážky a boli tak k dispozícii pre zostavenie komisie, musel Juraj Lihosit a Patrik Pašš ml. určení v tejto výzve ako členovia odborných komisií pre iné podprogramy. Zo zvyšných členov komisie boli dve členky (Bronislava Brtáňová a Gabriela Klaučová) určené bez žrebovania z dôvodu dodržania zastúpenia príslušnej odborno-profesijnej skupiny v komisii. Zo zvyšných piatich členov dvaja členovia dozornej komisie vyžrebovali troch členov odbornej komisie pre tento podprogram.

V komisii pre podprogram 1.5 – minoritné koprodukcie z deviatich členov vymenovaných radou sa traja členovia (Elena Kotová, Barbora Struss, Zuzana Gindl-Tatátová) sa nemôžu zúčastniť na činnosti komisie kvôli svojej pracovnej zaneprázdnenosti. Z tých členov, ktorí nemali žiadne prekážky a boli tak k dispozícii pre zostavenie komisie, musel Jaromír Kalista určený v tejto výzve ako člen odbornej komisie pre iný podprogram. Zo zvyšných piatich členov preto musela byť táto odborná komisia tiež zostavená bez žrebovania.

Z uvedenej rekapitulácie procesu zostavenia odborných komisií vyplýva, že pri väčšine odborných komisií vo výzve 7/2015 nemohla byť zostava príslušnej komisie určená iba žrebovaním - aj napriek tomu, že počet členov vymenovaných radou do každej komisie je minimálne dvojnásobný, než je počet členov potrebný na zabezpečenie posudzovania a hodnotenia žiadostí v konkrétnej výzve.

Späť

Podmienky používania|Ochrana osobných údajov|Kontaktujte nás
Copyright © 2009 - 2011 Audiovizuálny fond. Všetky práva vyhradené.