Správy

Skip Navigation LinksDomovská stránka > Správy > Výzva na predkladanie návrhov kandidátov na členov odborných komisií Audiovizuálneho fondu

Výzva na predkladanie návrhov kandidátov na členov odborných komisií Audiovizuálneho fondu

15. júla, 2015

Na posudzovanie žiadostí o poskytnutie finančných prostriedkov Audiovizuálny fond (ďalej len „fond“) zriaďuje odborné komisie podľa § 17 zákona č. 516/2008 Z. z. o Audiovizuálnom fonde a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len „zákon“).

Podľa článku 10 ods. 2 Štatútu Audiovizuálneho fondu (ďalej len „štatút“) sú odborné komisie poradnými orgánmi fondu, ktoré sa zriaďujú za účelom odborného, transparentného a nezávislého posúdenia každej žiadosti o poskytnutie finančných prostriedkov fondu.

Členov odborných komisií na návrh riaditeľa vymenúva a odvoláva rada Audiovizuálneho fondu (ďalej len „rada“) nadpolovičnou väčšinou všetkých členov rady na funkčné obdobie dvoch rokov. Podrobnosti o vymenovaní a odvolaní člena odbornej komisie upravuje štatút a článok 15 Rokovacieho poriadku rady. Členstvo v odbornej komisii je nezastupiteľné.

Podľa § 17 ods. 3 zákona člen odbornej komisie nesmie byť žiadateľom o finančné prostriedky z fondu, členom riadiacich, kontrolných alebo dozorných orgánov žiadateľa, ktorý je právnickou osobou, ani štatutárnym orgánom žiadateľa, ktorý je právnickou osobou. Členom odbornej komisie nemôže byť člen orgánov fondu ani zamestnanec fondu.

Ďalšie podrobnosti o členstve v odborných komisiách a o ich činnosti upravuje § 17 zákona, článok 10 štatútu, článok 8 Smernice Audiovizuálneho fondu na zamedzenie konfliktu záujmov. Činnosť odborných komisií podrobne upravuje Organizačný a rokovací poriadok odborných komisií Audiovizuálneho fondu.

Počet odborných komisií a ich obsahové zameranie určuje Štruktúra podpornej činnosti Audiovizuálneho fondu na rok 2015 zverejnená na webovom sídle fondu.

Podľa článku 10 ods. 6 štatútu návrhy kandidátov na vymenovanie členov odborných komisií sú oprávnené predkladať osoby pôsobiace v audiovízii a členovia rady.

Audiovizuálny fond podľa čl. 10 ods. 6 Štatútu Audiovizuálneho fondu týmto

v y z ý v a

na predkladanie návrhov kandidátov na členov odborných komisií (ďalej len „kandidát“) pre programy 1 až 4 podľa Štruktúry podpornej činnosti na rok 2015.

Podmienky a požiadavky na člena odbornej komisie:

1. ukončené vysokoškolské vzdelanie najmenej prvého stupňa a odborné pôsobenie v audiovízii v trvaní najmenej 5 rokov alebo ukončené stredné vzdelanie s maturitou a odborné pôsobenie v audiovízii v trvaní najmenej 7 rokov,

2. bezúhonnosť, preukazuje sa výpisom z registra trestov,

3. spôsobilosť na právne úkony v plnom rozsahu.

Pre posúdenie predložených návrhov a pre voľbu členov odborných komisií je potrebné, aby návrh na kandidáta bol predložený v písomnej forme a obsahoval:

a) meno a priezvisko alebo obchodné meno navrhujúcej osoby, adresu jej trvalého bydliska alebo sídla,

b) meno, priezvisko a titul kandidáta,

c) dátum a miesto narodenia kandidáta,

d) trvalé bydlisko kandidáta, jeho korešpondenčnú adresu, adresu elektronickej pošty a telefónny kontakt,

e) informáciu o aktuálnom pracovnom pôsobení kandidáta (v prípade zamestnanca je potrebné uviesť aj názov a adresu zamestnávateľa),

f) označenie odbornej komisie, do ktorej je kandidát navrhovaný - podľa obsahového zamerania odborných komisií určených v Štruktúre podpornej činnosti Audiovizuálneho fondu na rok 2015; jedného kandidáta možno navrhnúť do viacerých odborných komisií,

g) navrhované zaradenie kandidáta do konkrétnej odborno-profesijnej skupiny podľa základného zloženia odborných komisií určeného v Štruktúre podpornej činnosti Audiovizuálneho fondu na rok 2015,

h) meno a priezvisko a vlastnoručný podpis osoby, ktorá je oprávnená predložiť návrh v mene navrhovateľa.

Povinné prílohy návrhu:

1. písomný a vlastnoručne podpísaný súhlas kandidáta s kandidatúrou a jeho čestné vyhlásenie, ktorého vzor tvorí prílohu tejto výzvy,

2. štruktúrovaný životopis kandidáta, v ktorom je potrebné osobitne uviesť prehľad odborného pôsobenia kandidáta v oblasti audiovízie a dosiahnuté odborné alebo tvorivé výsledky a ocenenia kandidáta,

3. výpis z registra trestov, nie starší ako tri mesiace,

4. kópia dokladu o najvyššom dosiahnutom vzdelaní kandidáta.

Písomné návrhy kandidátov na členov odborných komisií s požadovanými údajmi a s povinnými prílohami je možné doručiť v tlačenej podobe poštou alebo osobne kancelárii Audiovizuálneho fondu v uzatvorenej obálke s označením „Návrh na člena odbornej komisie Audiovizuálneho fondu“ na adresu

Audiovizuálny fond

Grösslingová 53, 811 09 Bratislava.

Návrhy, ktoré budú kancelárii fondu doručené do 10. augusta 2015, budú môcť byť po kontrole úplnosti jednotlivých návrhov následne predložené na rozhodnutie rade fondu na jej zasadnutí, ktoré sa uskutoční dňa 18. augusta 2015.

Vyplnené, vytlačené a podpísané tlačivo návrhu (viď vzor), životopis kandidáta a vyplnené čestné vyhlásenie kandidáta (viď vzor) je potrebné doručiť zároveň aj v elektronickej podobe v textovom dokumente (formát doc, rtf alebo pdf) na adresu elektronickej pošty avf@avf.sk. Bez doručenia týchto dokumentov nebude návrh úplný. Vzory tlačív na vyplnenie.

Neúplné návrhy a návrhy na kandidátov, ktorí nespĺňajú kritériá uvedené v tejto výzve, kancelária fondu vyradí a fond nebude ďalej na tieto návrhy prihliadať.

Späť

Podmienky používania|Ochrana osobných údajov|Kontaktujte nás
Copyright © 2009 - 2011 Audiovizuálny fond. Všetky práva vyhradené.