Správy

Skip Navigation LinksDomovská stránka > Správy > Výzva 8/2015 prináša podporu návštevnosti slovenských filmov

Výzva 8/2015 prináša podporu návštevnosti slovenských filmov

15. decembra, 2015

Rada Audiovizuálneho fondu schválila na svojom decembrovom rokovaní výzvu č. 8/2015, ktorej návrh predložil riaditeľ fondu Martin Šmatlák.

Aktuálna výzva nadväzuje na vznik nového podprogramu 2.3 zameraného na podporu návštevnosti slovenských kinematografických diel. Tento nový podprogram v Štruktúre podpornej činnosti fondu na rok 2015 rada AVF schválila na svojom zasadnutí 30. júna 2015. Základným cieľom podprogramu je podnietiť zvýšenie návštevnosti na slovenské filmy uvádzané v kinách na území SR prostredníctvom podpory v sume 1,- eur za každú predanú vstupenku na filmové predstavenie slovenského kinematografického diela, uskutočnené v období od 1. januára do 31. decembra 2015. Ide pritom o slovenské filmy vrátane minoritných koprodukcií, ktoré sú zapísané v zozname slovenských audiovizuálnych diel, alebo ktoré preukázateľne spĺňajú kritériá slovenského audiovizuálneho diela určené v § 2 ods. 13 zákona č. 40/2015 Z. z. o audiovízii.

Výzva č. 8/2015 je určená pre všetkých prevádzkovateľov kín v Slovenskej republike, ktorí sú zaregistrovaní ako prispievatelia do fondu a nemajú evidovaný nedoplatok na svojich zákonom určených príspevkoch. Každý žiadateľ o podporu v podprograme 2.3 musí spĺňať aj ďalšie kritériá, ktorými sú najmä uskutočňovanie pravidelných audiovizuálnych predstavení s plateným vstupným a vybavenie kina digitálnou premietacou technológiou D-cinema alebo E-cinema. Podmienkou pre získanie podpory je aj to, že kino verejne uvedie počas príslušného kalendárneho roka viac ako 50% z celkového počtu slovenských kinematografických diel zaradených do plánu premiér, ktorý vyhotovuje Únia filmových distributérov SR. Prevádzkovateľ kina tiež musí poskytovať Únii filmových distributérov SR overené informácie o návštevnosti jednotlivých predstavení s možnosťou následnej kontroly týchto informácií.

Žiadatelia v tejto výzve si budú môcť v registračnom systéme fondu vytvárať svoje žiadosti od 1. januára 2016, konečný termín na predloženie žiadosti fondu podľa tejto výzvy je 29. február 2016.

Späť

Podmienky používania|Ochrana osobných údajov|Kontaktujte nás
Copyright © 2009 - 2011 Audiovizuálny fond. Všetky práva vyhradené.