Správy

Skip Navigation LinksDomovská stránka > Správy > Audit vyúčtovania poskytnutej dotácie

Audit vyúčtovania poskytnutej dotácie

21. mája, 2013

Rada Audiovizuálneho fondu na základe odporúčania dozornej komisie schválila na svojom treťom zasadnutí v tomto roku zmeny a doplnenie vnútorného predpisu, ktorým sú Zásady poskytovania finančných prostriedkov z Audiovizuálneho fondu (článok 6, ods. 6.4 a 6.5). Táto zmena sa týka auditu vyúčtovania poskytnutých finančných prostriedkov z fondu. V nadväznosti na to došlo aj k príslušnej úprave vzorovej zmluvy o poskytnutí dotácie z Audiovizuálneho fondu.

Základom tejto zmeny je určenie, že správa audítora alebo posudok licencovaného znalca k vyúčtovaniu poskytnutej dotácie budú povinnou prílohou vyúčtovania pre všetky projekty, na ktoré fond poskytol dotáciu v sume 100 000 eur alebo vyššej. Pri nižšej sume dotácie audit vyúčtovania alebo jeho znalecký posudok zostávajú naďalej možnosťou a prijímateľ v takomto prípade môže na základe vlastného rozhodnutia správou audítora alebo znaleckým posudkom nahradiť predloženie kópií účtovných dokladov k vyúčtovaniu.

Predloženou správou audítora alebo znaleckým posudkom prijímateľ potvrdzuje najmä zhodu predloženého vyúčtovania so zmluvou. Správa alebo posudok musí obsahovať vyjadrenie o tom, že účtovné doklady potvrdzujúce použitie poskytnutých finančných prostriedkov boli riadne zaúčtované a uhradené v období oprávnenosti výdavkov, že tieto doklady spĺňajú všetky náležitosti určené príslušnými všeobecne záväznými právnymi predpismi, úhrady v hotovosti nepresahujú limit určený zmluvou a zároveň obsahujú riadnu identifikáciu prijímateľa úhrady. Ďalej správa audítora alebo znalecký posudok musí potvrdiť, že finančné prostriedky poskytnuté podľa zmluvy prijímateľ použil na realizáciu projektu podľa účelu určeného zmluvou a že prijímateľ viedol o poskytnutých finančných prostriedkoch účtovnú evidenciu v súlade so zákonom o účtovníctve na samostatnom analytickom účte.

Náklady na vypracovanie správy audítora alebo znaleckého posudku sú oprávneným výdavkom voči poskytnutej dotácii z Audiovizuálneho fondu. Zmena vnútorného predpisu vstúpila do platnosti dňom schválenia radou, t.j. 27. marca 2013.

Späť

Podmienky používania|Ochrana osobných údajov|Kontaktujte nás
Copyright © 2009 - 2011 Audiovizuálny fond. Všetky práva vyhradené.