Správy

Skip Navigation LinksDomovská stránka > Správy > Výsledky štvrtého rokovania Rady Audiovizuálneho fondu

Výsledky štvrtého rokovania Rady Audiovizuálneho fondu

27. apríla, 2015

Rada Audiovizuálneho fondu sa 15. apríla 2015 zišla na svojom prvom rokovaní v novom zložení a v úvode si zvolila svojho predsedu aj podpredsedu na funkčné obdobie dvoch rokov. Predsedom rady fondu sa stal Miloslav Luther a za podpredsedu rady bol zvolený Róbert Ťavoda. Obaja v týchto funkciách už pôsobili aj v predchádzajúcom období.

Po tomto bode programu rada svoje rokovanie prerušila, aby vytvorila priestor pre proces schvaľovania Výročnej správy Audiovizuálneho fondu za rok 2014. V ňom rozhodnutiu rady vždy predchádza prerokovanie návrhu výročnej správy dozornou komisiou. Dozorná komisia tento návrh prediskutovala a odporučila na svojom rokovaní v stredu 22. apríla 2015.

Prerušené štvrté rokovanie rady fondu pokračovalo vo štvrtok 24. apríla 2015 podľa schváleného programu. Rada schválila výročnú správu AVF za rok 2014. Správa je tentoraz o niečo rozsiahlejšia ako v minulosti, pretože okrem výsledkov činnosti fondu a ukazovateľov jeho hospodárenia za rok 2014 prináša aj viaceré údaje o podpornej činnosti fondu a trendy vývoja slovenskej audiovízie za dlhšie obdobie, s dôrazom na výsledky päťročného aktívneho pôsobenia Audiovizuálneho fondu od roku 2010.

Rada sa na svojom rokovaní oboznámila aj s výsledkami hodnotiaceho procesu a práce odborných komisií pri posudzovaní žiadostí vo výzve č.2/2015 a z prvého termínu uzávierky výzvy č. 3/2015. Riaditeľ fondu Martin Šmatlák zároveň oboznámil radu so svojimi rozhodnutiami o podporených žiadostiach v uvedených výzvach.

Fond vo výzve č. 2/2015, ktorá bola zameraná na podporu produkcie v programe 1 – Tvorba a realizácia slovenských audiovizuálnych diel, rozdelil celkom 2 062 000 eur. Najväčšia suma bola rozdelená v podprograme 1.1 – hrané audiovizuálne diela, kde fond poskytol celkom 1 320 000 Eur. V podprograme 1.2 – dokumentárne audiovizuálne diela fond rozdelil na schválené projekty sumu 436 000 eur a na animované audiovizuálne diela z podprogramu 1.3 vyčlenil 81 tisíc eur. V podprograme 1.4 – školské a vzdelávacie audiovizuálne diela bolo rozdelených 35 tisíc eur. Na produkciu európskych koprodukčných kinematografických diel s menšinovým tvorivým a producentským podielom slovenského koproducenta v podprograme 1.5 fond rozdelil 190 tisíc eur.

Príslušná odborná komisia v uplynulom období hodnotila aj žiadosti predložené v prvom termíne uzávierky vo výzve č. 3/2015, ktorá bola zameraná na podprogram 2.1 – distribúcia a prezentácia audiovizuálnych diel. V prvej uzávierke tejto výzvy fond rozdelil 83 tisíc eur.

Podrobné výsledky hodnotenia žiadostí aj informácie k jednotlivým žiadostiam Audiovizuálny fond pravidelne zverejňuje vo svojej verejnej databáze

.

Späť

Podmienky používania|Ochrana osobných údajov|Kontaktujte nás
Copyright © 2009 - 2011 Audiovizuálny fond. Všetky práva vyhradené.