Správy

Skip Navigation LinksDomovská stránka > Správy > Pozvánka na prednášky s diskusiou - Green Screen – ekologizácia audiovizuálneho priemyslu

Pozvánka na prednášky s diskusiou - Green Screen – ekologizácia audiovizuálneho priemyslu

27. novembra, 2018

Slovenská filmová agentúra (SFA) v spolupráci s MFF Bratislava organizujú v piatok dňa 30. novembra 2018 v Hotely Park Inn by Radisson Danube, Rybná 1, Bratislava panel prednášok a diskusií pre filmových profesionálov na tému ekologizácia audiovizuálneho priemyslu.

Slovenská filmová agentúra je novým partnerom európskeho projektu Green Screen, ktorého cieľom je zlepšenie pravidiel a praxe pre audiovizuálny priemysel. Projekt chce pomôcť zmeniť zaužívanú prax, zaviesť ekologické postupy do produkcie audiovizuálnych diel, presvedčiť miestne filmové a televízne produkcie o ekonomickej výhodnosti využívania tohto prístupu a vytvoriť tak dobrý príklad aj pre iné odvetvia kreatívneho priemyslu.

Program:

9.00 - 12.00:

  • O ekologicky udržateľnom nakrúcaní z ekonomického pohľadu bude prednášať Tim Wagendorp, koordinátor trvalej udržateľnosti Flámskeho audiovizuálneho fondu


13:00-16.00:

  • Komu patrí obloha v Tatrách? (Ing. Pavel Ballo, TANAP)

Pavel Ballo je zoológom a ochrancom prírody aj dokumentaristom. Má za sebou 20 rokov práce s kamerou, počas ktorých vytvoril 26 dokumentov o flóre a faune, o jaskyniarstve, o kalamitách a lavínach.

  • Využitie dronov pre filmové účely (Jopy Hečko, Skyeye)

  • (legislatíva, filmovanie v prírode a možnosti použitia dronov s ukážkami)

Späť

Podmienky používania|Ochrana osobných údajov|Kontaktujte nás
Copyright © 2009 - 2011 Audiovizuálny fond. Všetky práva vyhradené.