Správy

Skip Navigation LinksDomovská stránka > Správy > Upozornenie pre žiadateľov k administratívnym úhradám

Upozornenie pre žiadateľov k administratívnym úhradám

28. marca, 2011

Kancelária Audiovizuálneho fondu upozorňuje žiadateľov, že uhradenú administratívnu úhradu podľa § 21 zákona č. 16/2008 Z. z. je možné akceptovať iba takú platbu, ktorá obsahuje aj identifikačný údaj o žiadateľovi (IČO ako variabilný symbol úhrady) a zároveň aj identifikačný údaj o žiadosti (kód žiadosti ako špecifický symbol úhrady). Uvedené údaje k administratívnej úhrade automaticky vygeneruje registračný systém fondu po zaregistrovaní žiadosti.

Bez uvedených povinných údajov nie je možné prijatú úhradu identifikovať vo vzťahu k žiadateľovi ani k príslušnej žiadosti, a preto z účtovného hľadiska kancelária fondu musí takúto platbu vyhodnotiť ako mylnú platbu.

Takúto úhradu fond musí vrátiť na účet platiteľa a nemôže ju akceptovať ako administratívnu úhradu podľa zákona. Potvrdenia o takýchto úhradách kancelária fondu nemôže považovať za povinnú prílohu príslušnej žiadosti, nakoľko platbu, ktorú žiadateľ neidentifikuje s konkrétnou žiadosťou, nie je možné preukázateľne priradiť k príslušnej žiadosti.

Upozorňujeme preto žiadateľov, aby vo vlastnom záujme pri administratívnych úhradách vždy uvádzali aj povinné identifikačné údaje (variabilný symbol a špecifický symbol) tak, ako tieto údaje vygeneruje registračný systém fondu v tlačive žiadosti.

Späť

Podmienky používania|Ochrana osobných údajov|Kontaktujte nás
Copyright © 2009 - 2011 Audiovizuálny fond. Všetky práva vyhradené.