Správy

Skip Navigation LinksDomovská stránka > Správy > Výsledky rokovania Rady Audiovizuálneho fondu v roku 2014

Výsledky rokovania Rady Audiovizuálneho fondu v roku 2014

31. januára, 2014

Rada Audiovizuálneho fondu si na svojom prvom riadnom zasadnutí v roku 2014 dňa 21. januára vypočula informáciu zástupcov odborných komisií o návrhoch sumy finančných prostriedkov na podporu žiadostí vo výzve č. 5/2013 (druhý termín predkladania žiadostí v programe 1, na vývoj) a vo výzve č. 1/2014 (podujatia v programe 2) a zároveň schválila návrh komisií na dofinancovanie priorít z rezervy fondu.

Rada vzala na vedomie aj informáciu riaditeľa o výsledkoch hospodárenia fondu za rok 2013 po kompletizácii účtovných výstupov a po inventarizácii všetkých záväzkov. Fond v minulom roku opäť vykázal kladný výsledok plnenia rozpočtu. Riaditeľ fondu zároveň predložil rade aj návrh rozpočtu fondu na rok 2014. Schválenie tohto návrhu radou bolo ešte podmienené stanoviskom dozornej komisie, ktorá rokovala až na ďalší deň, preto rada prerušila rokovanie o rozpočte a následne ho 31.1.2014 schválila hlasovaním mimo zasadnutia rady.

Rada schválila zmeny schémy štátnej pomoci pre Audiovizuálny fond SA.32836 a poverila predsedu rady, člena rady A. Škreka a riaditeľa zabezpečiť ďalší proces notifikácie zmien a doplnení schémy aj v nadväznosti na novelu zákona o Audiovizuálnom fonde. Rada v tejto súvislosti po diskusii schválila návrh predsedu rady na nové rozdelenie podielov jednotlivých skupín hodnotiacich kritérií: 50% skupina I. (projekt a jeho obsahové zameranie a tvorivé zabezpečenie), 35% skupina II. (rozpočet a plán finančného zabezpečenia), 15% (kredit žiadateľa).

Rada schválila aj návrh predsedu na zníženie počtu členov v odbornej komisii pre podprogram 1.1 a 1.5 z doterajších sedem na päť.

Na základe návrhu riaditeľa rada vymenovala zástupkyňu SR vo fonde EURIMAGES prof. Zuzanu Gindl–Tatárovú za členku odbornej komisie pre podprogram 1.5.

Podrobný priebeh rokovania ako aj všetky uznesenia sú uvedené v zápise z prvého rokovania rady AVF.

Späť

Podmienky používania|Ochrana osobných údajov|Kontaktujte nás
Copyright © 2009 - 2011 Audiovizuálny fond. Všetky práva vyhradené.