Správy

Skip Navigation LinksDomovská stránka > Správy > Výzva 6/2014 je zameraná na produkciu

Výzva 6/2014 je zameraná na produkciu

01. augusta, 2014

Audiovizuálny fond vyhlásil výzvu číslo 6/2014 na predkladanie žiadostí o poskytnutie finančných prostriedkov.

V súlade so Štruktúrou podpornej činnosti fondu na rok 2014 je výzva č. 6/2014 určená pre žiadateľov o dotáciu na produkciu hraných, dokumentárnych alebo animovaných slovenských audiovizuálnych diel, vrátane školských filmov a koprodukčných projektov s menšinovou účasťou slovenského producenta.

Rámcová suma finančných prostriedkov predbežne určených na podporu projektov predložených na základe tejto výzvy je  1 500 000,- eur.

Ako dlhodobá priorita fondu zostáva aj v tejto výzve podpora vzniku audiovizuálnych diel pre detského diváka. Fond v tejto výzve opakovane uplatňuje ako ďalšiu prioritu aj podporu nízkorozpočtových slovenských audiovizuálnych diel začínajúcich režisérov a/alebo producentov - zameranie „MINIMAL“. Podrobnejšiu špecifikáciu tohto zamerania môžu záujemcovia nájsť v závere textu výzvy. Žiadatelia, ktorí svojím projektom chcú naplniť realizáciu uvedených priorít, musia túto skutočnosť uviesť v žiadosti (v rubrike „doplňujúce informácie žiadateľa“).

Ďalšou prioritou výzvy 6/2014 je aj zabezpečenie podmienok pre dokončenie slovenských kinematografických diel, ktorým fond v predchádzajúcich obdobiach poskytol finančné prostriedky na produkciu. V podprograme 1.5 sú prioritou koprodukčné kinematografické diela so záväzným podielom oprávnených výdavkov realizovaných na území Slovenskej republiky najmenej vo výške 80% poskytnutej dotácie a so zabezpečením výhradného práva slovenského koproducenta na použitie diela na území Slovenskej republiky.

Termín na predkladanie žiadostí vo výzve č. 6/2014 je od 1. augusta do 16. septembra 2014.

Späť

Podmienky používania|Ochrana osobných údajov|Kontaktujte nás
Copyright © 2009 - 2011 Audiovizuálny fond. Všetky práva vyhradené.