Správy

Skip Navigation LinksDomovská stránka > Správy > Fond zaznamenal nárast finančných príspevkov

Fond zaznamenal nárast finančných príspevkov

09. augusta, 2023

Rada Audiovizuálneho fondu spolu s dozornou komisiou sa na svojich spoločných pracovných stretnutiach zaoberala aktuálnou finančnou situáciou ako aj výhľadmi financovania podpornej činnosti fondu. Audiovizuálny fond je podľa §23 zákona č. 516/2008 Z.z. financovaný aj z príspevkov zákonom určených povinných osôb. Tie svoje príspevky za obdobie predchádzajúceho roka zúčtovali fondu k 31. júlu 2023.

Fond v ostatných dňoch zaznamenal veľmi pozitívny fakt, že výška príspevkov prevyšuje skoro o 800 tisíc eur očakávania, ktoré boli rozpočtované v príjmoch na tento rok. Tento pozitívny fakt má výrazný vplyv na finančnú stabilitu podpornej činnosti fondu nielen v tomto roku.

Zároveň sa členovia rady zaoberali aj anonymnými útokmi na fond, jeho štatutárne orgány a zamestnancov na sociálnych sieťach a najmä na profile fondu. Rada Audiovizuálneho fondu považuje anonymné útoky na zamestnancov fondu a členov rady, ktoré sa v poslednom období šíria na sociálnych sieťach, za neprípustné. Zneužívanie satiry na šírenie nenávistných prejavov je v kultivovanej spoločnosti neprijateľné. Rada považuje za neprípustné, aby akékoľvek nenávistné prejavy ohrozili činnosť fondu. Poslaním Audiovizuálneho fondu je podpora a rozvoj audiovizuálnej kultúry a priemyslu. To nie je možné realizovať v atmosfére zneucťovania osôb, ktoré sa na riadení a fungovaní fondu podieľajú. Rada takéto konanie odsudzuje a dôrazne sa od takéhoto konania dištancuje.

Späť

Podmienky používania|Ochrana osobných údajov|Kontaktujte nás
Copyright © 2009 - 2011 Audiovizuálny fond. Všetky práva vyhradené.