Správy

Skip Navigation LinksDomovská stránka > Správy > Audiovizuálny fond rozšíril predmet podpory o návštevnosť slovenských kinematografických diel

Audiovizuálny fond rozšíril predmet podpory o návštevnosť slovenských kinematografických diel

17. júla, 2015

Rada Audiovizuálneho fondu na svojom  zasadnutí dňa 30. júna 2015 schválila návrh rozšírenia Štruktúry podpornej činnosti na rok 2015 o nový podprogram 2.3 - podpora návštevnosti slovenských kinematografických diel v programe 2 - distribúcia a iné uvádzanie audiovizuálnych diel na verejnosti.

Vznik nového podprogramu je výsledkom pracovnej iniciatívy fondu v spolupráci s Úniou filmových distribútorov SR, Asociáciou slovenských filmových klubov a Združením prevádzkovateľov a pracovníkov kín.

Nový podprogram 2.3 – podpora návštevnosti slovenských kinematografických diel má za cieľ prispieť k zvyšovaniu návštevnosti verejných predstavení slovenských kinematografických diel v kinách v SR. Na finančnú podporu tohto nástroja pre efektívnejšie uvádzanie slovenských kinematografických diel v kinách budú v rozpočte osobitne vyčlenené finančné prostriedky podľa predpokladanej diváckej návštevnosti. Finančná podpora bude mať formu dotácie. Jednotková suma podpory v podprograme 2.3 je určená vo výške 1,- € za každú predanú vstupenku na audiovizuálne predstavenie slovenského kinematografického diela uvedeného v zozname slovenských audiovizuálnych diel alebo preukázateľne spĺňajúceho kritériá slovenského audiovizuálneho diela. Celková suma podpory pre jedného prijímateľa za uvedené obdobie sa vypočíta podľa vykázanej návštevnosti na jednotlivé slovenské kinematografické diela a podľa skutočne uhradených oprávnených výdavkov.

Oprávneným žiadateľom o podporu v podprograme 2.3 je prevádzkovateľ audiovizuálneho technického zariadenia v SR, ktorý je zaregistrovaný ako prispievateľ do fondu a nemá evidovaný nedoplatok , uskutočňuje audiovizuálne predstavenia s plateným vstupným, používa na audiovizuálne predstavenia digitálnu premietaciu technológiu D-cinema alebo E-cinema, verejne uvedie v príslušnom kalendárnom roku viac ako 50% z celkového počtu slovenských kinematografických diel zaradených do plánu premiér, ktorý vyhotovuje Únia filmových distributérov SR, poskytuje Únii filmových distributérov SR overené informácie o návštevnosti jednotlivých predstavení s možnosťou následnej kontroly týchto informácií.

Rozšírením Štruktúry podpornej činnosti Audiovizuálneho fondu na rok 2015 o tento podprogram vznikla následne preň aj výzva č. 8/2015, ktorá bude otvorená od 4. januára do 29. februára 2016.

Späť

Podmienky používania|Ochrana osobných údajov|Kontaktujte nás
Copyright © 2009 - 2011 Audiovizuálny fond. Všetky práva vyhradené.