Správy

Skip Navigation LinksDomovská stránka > Správy > Výzva 1/2015 je určená pre podujatia v audiovízii

Výzva 1/2015 je určená pre podujatia v audiovízii

29. októbra, 2014

Audiovizuálny fond vyhlásil výzvu 1/2015 na predkladanie žiadostí o poskytnutie finančných prostriedkov formou dotácie. V súlade so Štruktúrou podpornej činnosti fondu na rok 2015 je táto výzva určená pre verejné kultúrne podujatia s účasťou audiovizuálnych diel v Slovenskej republike, ktoré sa uskutočnia v priebehu roka 2015.

Oprávnení žiadatelia môžu svoje žiadosti predkladať fondu už od 30. októbra do 8. decembra 2014. Fond vyhlásil túto výzvu v časovom predstihu najmä preto, aby organizátori jednotlivých podujatí mali dostatočný priestor pre prípravu svojich žiadostí aj na realizáciu svojich projektov v nadväznosti na rozhodnutie o poskytnutí finančných prostriedkov z fondu.

Nová štruktúra podpornej činnosti na rok 2015 opäť zjednodušuje členenie podprogramu 2.2 určeného pre filmové festivaly a iné prehliadky audiovizuálnych diel. Pritom žiadosti na tie aktivity, ktoré v princípe nemajú charakter verejných kultúrnych podujatí (napríklad výročné súťaže a ocenenia alebo iné formy prezentácie slovenskej audiovízie), nie sú predmetom tejto výzvy, ale bude ich možné predkladať v priebehu nasledujúceho roka vo výzvach zameraných na podprogram 2.1.

Vo výzve 1/2015 sú prioritou najmä filmové festivaly s medzinárodnou účasťou a súťažou, so zabezpečeným viaczdrojovým financovaním (najmä na miestnej a regionálnej úrovni) a so sprievodnými podujatiami v oblasti profesionálnej prípravy alebo audiovizuálnej výchovy. Pri posúdení jednotlivých žiadostí bude fond klásť dôraz aj na zastúpenie slovenských audiovizuálnych diel v programe podujatia, ako aj na jeho programovú originalitu a kreatívnu dramaturgiu. Jej prejavom je najmä orientácia programu podujatia na filmy, ktoré budú prvý raz verejne uvedené na území Slovenskej republiky.

Podľa schválenej štruktúry podpornej činnosti na rok 2015 je táto výzva jediná, v ktorej bude možné predložiť žiadosť na organizáciu podujatí v nasledujúcom roku. Zámerom fondu je posúdiť jednotlivé filmové podujatia na Slovensku predovšetkým v ich vzájomnom porovnaní, s prihliadnutím na ich programové zameranie, periodicitu a na dosiahnuté výsledky. Na tento účel budú slúžiť aj podrobné informácie o predchádzajúcich ročníkoch každého podujatia, ktoré musia byť súčasťou každej žiadosti.

Späť

Podmienky používania|Ochrana osobných údajov|Kontaktujte nás
Copyright © 2009 - 2011 Audiovizuálny fond. Všetky práva vyhradené.